ניתוח אף לגברים

על אף שניתוחי אף דומים מאוד במהותם בין אם הם מבוצעים על גברים או נשים, יש כמה נקודות שחשוב להתמקד בהן ולהקדיש להן מחשבה בעת ביצוע הניתוח בגבר, הן מבחינה רפואית והן מבחינה אסתטית. אם החלטת להגשים חלום ולהעז לעצב לעצמך פנים חדשות, "היועצת" הכי מפרגנת ומזמינה אותך ללמוד כל מה שצריך לדעת על ניתוח אף לגברים.

האם הניתוח מתאים לכולם?

כל גבר שבריאותו תקינה יכול לפנות אל מנתח פלסטי המתמחה בניתוחי אף ולהתחיל בתהליך לעיצובו מחדש. וכשאני אומרת, "גבר", הכוונה היא לבחור בוגר בגיל 16 לכל הפחות. ברוב המקרים, מנתח פלסטי לא יבצע ניתוחים בגיל צעיר יותר משתי סיבות עיקריות:

  • פסיכולוגית: גיל ההתבגרות הידוע לשמצה מתאפיין לא מעט פעמים בדימוי גוף שלילי ובחוסר סבלנות אקוטי כשזה מגיע לשינויים שמתחוללים בגוף ובנפש. לעתים קרובות, נער מתבגר יכול לחוות את הגוף והפנים שלו כפגומים באופן שדורש טיפול מידי. רובנו, נלמד בשלב כזה או אחר לקבל את עצמנו כפי שאנחנו. לכן, לרוב מומלץ להמתין לגיל בוגר יותר לפני קבלת החלטה ברורה בנושא.
  • פיזיולוגית: מבנה הפנים והגולגולת עוד מתעצב במהלך גיל ההתבגרות ולרוב, התפתחות האף עשויה להימשך עד גיל 16. חשוב להמתין עד לסיום ההתפתחות כדי שניתן יהיה להעריך את השינויים הנדרשים ולהימנע משינויים נוספים שנה-שנתיים לאחר מכן.

כל זאת נכון ככל שמדובר בניתוח אף למטרות אסתטיות בלבד. כשמדובר בניתוח אף לתיקון בעיות נשימה כמו יישור מחיצת האף, למשל, ניתן לבצע את הניתוח גם בגיל מוקדם יותר, בהתאם לייעוץ שנקבל מרופא מומחה.

טיפ: אתגרים מיוחדים בניתוחי אף לגברים

בעוד שהניתוחים די זהים בפועל עבור גברים ונשים, הבדלים אנטומיים ופסיכולוגיים בין המינים תופסים תפקיד משמעותי בתהליך ההחלמה וחשוב שניקח את זה בחשבון.

עור הפנים הגברי עבה ונוקשה יותר. משמעות הדבר היא שנפיחות עשויה להימשך זמן רב יותר אצל גברים מאשר אצל נשים. לעור עבה יש גם אספקת דם עשירה יותר והדבר עשוי לגרום לחבורות ושטפי דם להישאר לאורך זמן.

אילו סוגי ניתוחים קיימים?

ניתוחי אף אסתטיים כוללים מספר רב של טכניקות ומטרות סופיות. לעתים, יהיה צורך בצמצום רקמה עודפת ובמקרים אחרים, יהיה צורך בשילוב שתל על מנת לעצב מחדש את האף על פי השאיפות האישיות שלך. אפשרויות העיצוב הן מגוונות מאוד ותלויות ביעדים שייקבעו על ידך ועל ידי הרופא המטפל. מבחינת הליך הניתוח, ניתן לחלק את הניתוחים לשני סוגים עיקריים:

ניתוח בגישה סגורה

ככל שהשינויים הנדרשים הם יחסית קטנים וכוללים בעיקר "גילוח" רקמות קל כמו שיוף גבנון בגשר האף או הצרת קצה האף, ניתן יהיה ליישם את הגישה המהירה, הבטוחה והפשוטה יותר. בגישה הסגורה, הרופא המנתח מגיע אל הרקמה על ידי ביצוע חתכים זעירים בתוך הנחיריים. משמעות הדבר היא שהפולשנות היא מינימלית ואין כל צלקת נראית לעין. גם ההחלמה לרוב תהיה מהירה ופשוטה בהרבה.

ניתוח בגישה פתוחה

במקרים מורכבים יותר, אמנם, נצטרף לחשוף את גשר האף מבחוץ כדי לבצע טיפול אינטנסיבי. לעתים, נדרשת השתלה של רקמת סחוס ובמקרים אחרים, הסרת הרקמה היא אינטנסיבית יותר ולא יהיה מנוס מביצוע חתכים חיצוניים. ברוב המקרים, כשמדובר בניתוחי אף מתקנים לאחר ביצוע הליך כושל, יהיה צורך בגישה פתוחה. כאן, ייתכן מאוד שנזדקק להישאר באשפוז ללילה לאחר הטיפול והחבישה עשויה להיות אינטנסיבית וארוכת טווח. כאן, ייתכן מאוד שנזדקק להישאר באשפוז ללילה לאחר הטיפול והחבישה עשויה להיות אינטנסיבית וארוכת טווח.

טיפ: גם הטיפול הפשוט ביותר דורש מומחיות גבוהה

אנו עשויים להתבלבל ולחשוב שבניתוחים בגישה סגורה, מדובר ב"זבנג וגמרנו". חשוב להבהיר – בכל אחד מהניתוחים המומחיות של הרופא המנתח היא בעלת חשיבות עליונה. מדובר בניתוח מורכב והטעות הקטנה ביותר עשויה להסב נזק שידרוש טיפולים מתקנים. ניתוח בגישה סגורה מאלץ את הרופא במובנים רבים לעבוד בתנאים מוגבלים וכמעט ללא ראות. ככל שההיכרות שלו עם ניתוחים מהסוג הזה והניסיון שלו בטכניקה הספציפית יהיו רבים יותר, כך עולה הסיכוי לתוצאות טובות יותר.

מה מתקנים בניתוח אף לגבר?

לרוב, היעדים בניתוחי אף לגבר שונים בתכלית מאלו שננקטים בניתוחים לאישה. בעוד שלאישה לרוב יעוצב אף צר וקטן, עם מבנה סולד, גברים יעדיפו אף בעל נוכחות ומבנה נשרי. אלו כמה מהתיקונים הנפוצים ביותר שמבוצעים עבור גברים.

  • צמצום גודל האף והתאמתו לתווי הפנים
  • שינוי הזווית בין האף לשפה העליונה
  • עיצוב קצה האף מחדש
  • הסרת גבנונים מגשר האף